یک ساختمان هوشمند امکانات بی نظیری را در اختیار کاربران آن قرار می دهد. کنترل تمام اتفاقات در منزل اعم از روشنایی، باز یا بسته بودن پرده ها، نظارت دائمی روی ساختمان، امنیت بالا، ایمنی حداکثری، کنترل مصرف برق و انرژی و …. تنها بخشی از امکانات یک ساختمان هوشمند است. اما هوشمند سازی ساختمان ها چگونه انجام می گردد؟

طراحی ساختمان ها

یک ساختمان در ابتدا و پیش از ساخت از یک طرح اولیه تشکیل می شود. طرح اولیه از فاز صفر ساختمان سازی یعنی مطالعات اولیه شروع می شود. فاز صفر به بررسی تمام عوامل موثر بر ساختمان می پردازد و  یکی از مهمترین بخش های فرایند طراحی می باشد. مهندسین معمار با توجه به عوامل مختلفی نظیر نوع کاربری، ملاحظات شهرسازی و معماری منطقه، زمینه، درخواست کارفرما و … طرح های ابتدایی را بر روی کاغذ یا نرم افزارهای ترسیم سه بعدی پیاده می کنند. این فاز از طراحی که فاز یک نام دارد با پیشرفت کار به طرح های اجرایی تبدیل می گردند. طرح های اجرایی با همکاری مهندسین عمران برای بررسی سازه ای و  مهندسین مکانیک و برق برای تاسیسات انجام می شود. این بخش از طراحی فاز دو نام دارد.

اجرای ساختمان

پس از اتمام فازهای مختلف طراحی، نقشه های  ساختمانی به نهادهای مرتبط ارسال می شود و در صورت تایید این نهاد ها، فاز اجرایی ساختمان شروع می شود. هوشمند سازی ساختمان می تواند در فاز های اولیه طراحی در نظر گرفته شود. در ساختمان هایی که از ابتدا به صورت هوشمند طراحی می شوند میتوان امکانات فوق العاده پیشرفته ای نظیر نمای هوشمند، سیستم های انرژی پاک و … را لحاظ نمود. همچنین می توان با استفاده از تحلیل های مختلف ساختمان را به صورتی طراحی کرد که کمترین میزان مصرف انرژی را دارا باشد.

طراحی هوشمند

یک ساختمان طراحی شده با مبانی هوشمند سازی، می تواند در جنبه های مختلفی کمک دهنده کاربران آن باشد. انرژی خود را مدیریت کند، نمای آن با توجه به شرایط محیطی تغییر یابد. با توجه به نوع کاربری سناریوهای مختلف را در تمام محیط ها به اجرا بگذارد و … . امروزه در کشورهای پیشرفته جهان ساختمان ها با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی می توانند سناریوهای خود را تکمیل کنند. ساختمان با توجه به نوع استفاده از آن تغییر می یابد. این تغییرات می تواند از تغییر در سناریوهای نورپردازی و حتی تغییر در نما یا اجزای صلب آن صورت پذیرد. ساختمان ها فکر می کنند و با توجه به نیاز کاربران مختلف تغییر یافته و خود را شرایط جدید وفق می دهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *